Tondeuse kopen met mijn wijze opa

Tondeuse kopen met mijn wijze opa

13591Mijn opa wilde een tondeuse kopen. Hij vroeg of ik hem daarbij wilde helpen. Natuurlijk wilde ik dit, ik doe graag dingen voor mijn opa. Het is een mooie oude man die veel ervaring heeft, ik vind het prachtig om naar zijn verhalen te luisteren. Hij kan mooi vertellen, soms ben ik daar wel een beetje jaloers op. Ik kan namelijk echt niet goed een verhaal vertellen. Maar mijn opa wel. Mijn opa zegt soms tegen mij, als ik weer vraag hoe hij zo wijs is geworden, dat je zoveel mogelijk moet zwijgen, dan word je wijs. Ik heb hier altijd lang over nagedacht en ik snap het nog steeds niet echt goed. Mijn opa moet altijd lachen nadat hij dit zegt. Dus ik weet ook niet of het een grap is of niet. Maar ergens dacht ik het laatst wel te begrijpen, want er was een vrouw die heel veel praatte, ze wilde echt ontzettend graag uitleggen wie ze was, hoe ze in elkaar stak en hoe de wereld in elkaar stak. Ik ergerde mij er aan, omdat het niet altijd klopte, maar goed, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen perceptie. Maar toen dacht ik te begrijpen dat het misschien beter is om stil te zijn en te observeren, en later kan je dan conclusies trekken. Misschien is dit het ook niet hoor, ik heb ook nog veel te leren. En mijn opa helpt mij daar bij. De tondeuse kopen ging makkelijk, hij wist wat hij wilde hebben en het was zo gekocht. Maar toen veraste hij mij, hij zei dat het tijd was voor een tondeuse kopen, voor mij. Ik kreeg hem als cadeautje, wat ontzettend aardig vond ik dit. Ik wilde het eerst niet aannemen maar hij stond er op, we moesten een tondeuse kopen. Ik heb nu ook een hele mooie thuis staan.